Drinki

{{brizy_dc_image_alt imageSrc=

Mojito na bazie wina jabłkowego

  • 120ml wino jabłko mięta,
  • listki mięty,
  • połowa cytryny,
  • cukier trzcinowy,
  • woda gazowana,
  • "chlust soku jabłkowego",
  • kruszony lód.
{{brizy_dc_image_alt imageSrc=

Kruszon na bazie wina z dzikiej róży

  • 80ml wina dzika róża,
  • 40-80ml wody gazowanej,
  • kilka malin,
  • 1/8 cytryny,
  • kruszony lód.
{{brizy_dc_image_alt imageSrc=

Wstrząśnięta porzeczka

  • 80ml wina czarna porzeczka.
  • 0,5 cytryny.
  • 2,5ml sweet&sour.
  • mieszamy w shakerze
{{brizy_dc_image_alt imageSrc=

Drink na bazie wina z cz. porzeczki lub truskawki

  • 80ml wina czarna porzeczka (lub truskawka),
  • 20ml wódki,
  • 5-10ml syropu brzoskwiniowego,
  • sok pomarańczowy,
  • lód
{{brizy_dc_image_alt imageSrc=

Drink na bazie wina śliwkowego

  • 120ml wina śliwkowego,
  • 15-20ml wódki z sokiem z cytryny,
  • 2,5ml syropu limonkowego,
  • cytryna,
  • mięta,
  • lód
{{brizy_dc_image_alt imageSrc=

Drink na bazie wina truskawkowego

  • 80ml wina truskawkowego,
  • 2 truskawki,
  • mięta,
  • sweet&sour,
  • kruszony lód,
  • cytryna
{{brizy_dc_image_alt imageSrc=

Drink na bazie wina wiśniowego

  • 120ml wina wiśniowego,
  • 100ml soku bananowego,
  • lód

Jak łączyć nasze wina?

Z dzikiej róży

Wino z dzikiej róży pasuje do kuchni azjatyckiej (zwłaszcza wieprzowiny) jako składnik do przygotowania potraw, dań z migdałami (np. do prażonych migdałów), wędzonych ryb (tłustych), wędzonych mięs, lodów, ciast, deserów.

{{brizy_dc_image_alt imageSrc=

Truskawkowe

Wino truskawkowe pasuje do sałatek owocowych oraz lekkich sałatek bez sosu lub z sosem cytrynowym (nie z sosem winegret, sosem octowym ani śmietanowym), serów pleśniowych (wytrawnych), sushi (maki, sashimi), ciast, deserów, lodów.

{{brizy_dc_image_alt imageSrc=

Jarzębinowe

Wino jarzębinowe pasuje do serów pleśniowych (białych, polskich), tapasów (włoskich, wytrawnych), wędzonych mięs (nie słonych), sushi w tempurze, królika, filetu z kurczaka.

{{brizy_dc_image_alt imageSrc=

Wiśniowe

Wino wiśniowe pasuje do pasztetów, pieczeni, pieczonego mięsa, ciast, lodów, deserów, łososia.

{{brizy_dc_image_alt imageSrc=

Z czarnej porzeczki

Wino z czarnej porzeczki pasuje do - dziczyzny (zwłaszcza sarniny), jagnięciny, dorsza, pieczeni z lżejszymi sosami, pasztetów (z wątróbek z gęsi, z foie gras), gulaszów (słodkich, np. z marchewką), grzybów, sosów, deserów czekoladowych z czekoladą o zawartości czekolady pow. 70%.

{{brizy_dc_image_alt imageSrc=

Aroniowe półsłodkie

Wino aroniowe półsłodkie pasuje do kaczki z lekkimi sosami, deserów czekoladowych z czekoladą o zawartości kakao powyżej 70%, ciast, lodów, pasztetów, pieczeni, pieczonych mięs.

{{brizy_dc_image_alt imageSrc=
{{brizy_dc_image_alt imageSrc=

© 2024 Potęga Tradycji, Wszystkie prawa zastrzeżone | Polityka prywatności

Powered by WaZa Studios

pl_PL
Przewiń do góry